Obľúbený, výborný zákusok, ktorý patrí ku každým sviatkom „MEDOVÉ REZY“!

Dokonalý koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

RECEPT

Obľúbený, výborný zákusok, ktorý patrí ku každým sviatkom "MEDOVÉ REZY"!

Dokonalý koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE cesto
  • 500g hladká múka

  • 150g práškový cukor

  • 100g maslo

  • 2 vajcia

  • 4pl med

  • 2čl sóda bikarbóna

  • džem

INGREDIENCIE plnka
  • 500ml mlieko

  • 8čl hladká múka

  • 250g práškový cukor

  • 200g maslo

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE poleva
  • 100g čokoláda

  • 100g maslo

POSTUP

  • Maslo, cukor, med a vajcia za stáleho miešania zohrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme sódu bikarbónu a miešame, kým zmes zhustne. Teplú zmes nalejeme k múke a vypracujeme hladké cesto.

  • Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, každú časť vyvaľkáme a upečieme na vymastenej a hrubou múkou vysypanej opačnej strane plechu(pečieme približne 5-7 minút pri teplote 180 stupňov). Necháme vychladnúť.

  • Plnka - vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou, po častiach k nemu pridávame vychladnutú kašu a dobre vymiešame.

  • Vychladnuté pláty - na prvý plát natrieme plnku, prikryjeme druhý plát, natrieme džem, tenkú vrstvu plnky, priložíme tretí plát, opäť natrieme plnku a na vrch priložíme štvrtý plát. Zaťažíme a necháme v chlade cez noc odstáť.

  • Poleva - maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme nalámanú čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Na vrchné cesto odpočinutého koláča natrieme vrstvu džemu a polejeme čokoládovou polevou.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!