Obľúbený tvarohový dezert so sladkou snehovou perinkou! Pre výnimočné dni alebo len pre potešenie!

Jemný, chutný koláč, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Obľúbený tvarohový dezert so sladkou snehovou perinkou! Pre výnimočné dni alebo len pre potešenie!

Jemný, chutný koláč, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g hladká múka

  • 150g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 100ml kyslá smotana

  • 2 žĺtky

  • 2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na tvarohovú plnku

  • 500g tvaroh

  • 150g kryštálový cukor

  • 30g krupica

  • 2 žĺtky

  • 100ml kyslá smotana

INGREDIENCIE na snehové pusinky
  • 4 bielky

  • 200g práškový cukor

POSTUP

  • Múku, cukor a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme studené nakrájané maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtky, smotanu a vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.

  • Na plnku zmiešame tvaroh, cukor, žĺtky, krupicu a smotanu. Dobre premiešame.

  • Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme predpiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-12minút, kým sa mierne zafarbí.

  • Na predpečené cesto natrieme tvarohovú plnku, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme približne 25-30minút.

  • Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, sneh rozotrieme na vrch koláča a vrátime späť do rúry na 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com