Neodolateľné koláčiky s lahodným čokoládovým krémom “BOHÉMKY“!

RECEPT

Neodolateľné koláčiky s lahodným čokoládovým krémom “BOHÉMKY“!
INGREDIENCIE na cesto
  • 8 bielkov

  • 400g mleté vlašské orechy

  • 250g kryštálový cukor

  • 4PL polohrubá múka

  • 3PL kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1PL rum

INGREDIENCIE na krém

  • 8 žĺtkov

  • 1 vajce

  • 3PL kakao

  • 200g kryštálový cukor

  • 4PL mlieko

  • 100g tmavá čokoláda

  • 250g maslo

INGREDIENCIE na polevu
  • 200g tmavá čokoláda

  • 1PL maslo

POSTUP

  • Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame a zľahka vmiešame do vyšľahaného snehu. Nakoniec pridáme rum.

  • Cesto rozdelíme na 3 časti, rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Upečené cestá necháme vychladnúť.

  • Pripravíme krém. Všetky suroviny okrem masla dáme do misy a nad parou vymiešame hustý krém. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridáme vychladnutý krém.

  • Upečené a vychladnuté pláty naplníme krémom.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, vmiešame malo, natrieme na vrch koláča a necháme v chlade stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu