Neodolateľná kombinácia smotanového krému, arašidov v karameli a lahodnej čokoládovej polevy, to je hriešne dobrý dezert, ktorý stojí za vyskúšanie „Snickers cheesecake“!

RECEPT

Neodolateľná kombinácia smotanového krému, arašidov v karameli a lahodnej čokoládovej polevy, to je hriešne dobrý dezert, ktorý stojí za vyskúšanie "Snickers cheesecake"!

INGREDIENCIE korpus
  • 200g kakaové sušienky

  • 80g rozpustené maslo

  • 15g kakao

INGREDIENCIE plnka
  • 600g smotanový syr (philadelphia, mascarpone...)

  • 200g kyslá smotana

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g arašidové maslo

  • 3 vajcia

  • 3pl hladká múka

INGREDIENCIE arašidová vrstva
  • 70g kryštálový cukor

  • 70ml smotana na šľahanie

  • 100g arašidy

INGREDIENCIE čokoládová poleva
  • 100g kvalitná tmavá čokoláda

  • 100g smotana na šľahanie

POSTUP

  • Sušienky rozdrvíme najemno, pridáme rozpustené maslo, kakao a zmiešame. Dno formy (20cm) vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a lyžicou natlačíme zmes na dno formy. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.

  • Krém - mixérom na nízkych otáčkam vyšľaháme mascarpone so smotanou, cukrom a arašidovým maslom. Po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec pridáme múku. Vyberieme z rúry predpečený korpus, natrieme pripravený krém, teplotu stiahneme na 150 stupňov, cheesecake dáme na strednú mriežku, na spodok rúry dáme hlboký pekáč s horúcou vodou a pečieme ešte približne 60 minút. Po upečení necháme odpočívať hodinu v rúre a potom dáme dobre vychladiť do chladničky, ideálne cez noc.

  • Arašidová vrstva - do rajnice so širokým dnom dáme cukor, vodu a zohrievame, kým cukor stmavne(svetlo-zlatá farba), smotanu zohrejeme v druhom hrnci pod bod varu, hotový karamel odstavíme a za stáleho miešania metličkou prilievame k nemu horúcu smotanu, vymiešame hladký krém, pridáme arašidy a necháme vychladnúť. Natrieme na dobre vychladnutý cheesecake.

  • Čokoládová poleva - vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu pod pod varu, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a natrieme na vrch dezertu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!