Náš obľúbený, jednoduchý, no jedinečný zákusok, ktorý nikdy nechýbal počas najkrajších dní v roku „NANUKOVÉ REZY“!

Vynikajúci koláč, ktorý nás vracia k spomienkam z detstva a vždy bude jeden z NAJ!

RECEPT

Náš obľúbený, jednoduchý, no jedinečný zákusok, ktorý nikdy nechýbal počas najkrajších dní v roku "NANUKOVÉ REZY"!

Vynikajúci koláč, ktorý nás vracia k spomienkam z detstva a vždy bude jeden z NAJ!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 240g kryštálový cukor

  • 240g polohrubá múka

  • 180g mleté vlašské orechy

  • 40g hladkej múky

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 8pl uvarená silná káva

INGREDIENCIE krém
  • 750ml mlieko

  • 75g hrubá múka

  • 1 vanilínový cukor

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

  • 3pl rum

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda

  • 30g stužený tuk

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme 8pl silnej kávy, mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a prešľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhú sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Plech(36x26) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka, vanilínového cukru a múku si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne k nemu zašľaháme múčnu kašu a nakoniec pridáme rum. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a stužený tuk, dobre premiešame a polejeme vrch koláča. Hotový koláč necháme na chladnom mieste, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!