Ak hľadáte ideálnu čokoládovú polevu na dochutenie vášho dezertu, potom ste tu na správnom mieste. Dnes to totiž konkrétne bude práve tá najlahodnejšia čokoládová poleva. Táto dobrota dodá vášmu dezertu to správne čokoládové pokušenie, po ktorom sa utlčie celá vaša rodina.

RECEPT

Recept vás tiež určite osloví svojou veľmi jednoduchou a rýchlou prípravou. Hotovo ho máte za pár desiatok minút a recept zvládne pripraviť takmer každý kuchársky začiatočník. Čokoláda sa hodí na všetky torty, pečivo a tiež na môj obľúbený banán v čokoláde.

INGREDIENCIE
  • 500 ml mlieka

  • 150 g kryštálového cukru

  • 50 g hladkej múky

  • 100 g kakaa

  • 60 g masla

  • 5 žĺtkov

  • vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor

POSTUP
  • Začneme tým, že si 3/4 mlieka zmiešame s vanilkovou arómou. Umiestnime na mierny plameň a za stáleho miešania zahrievame až privedieme do varu. Potom ihneď odstavíme a necháme vychladnúť.

  • V druhej mise si potom vymiešame žĺtky s maslom. Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie, okrem 1/4 mlieka. Nakoniec pridáme už uvarené mlieko s vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešame.

  • Zmes potom umiestnime späť na mierny plameň. Opäť začneme zahrievať a po chvíľke pridáme zvyšnú štvrtinu mlieka. Akonáhle privedieme do varu, tak ihneď odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!