Nádherný, luxusný, lahodný dezert – krehké mini pavlovky, ktoré u nás nechýbajú na žiadnej oslave! Za nás dokonalé!

RECEPT

Nádherný, luxusný, lahodný dezert - krehké mini pavlovky, ktoré u nás nechýbajú na žiadnej oslave! Za nás dokonalé!

INGREDIENCIE
  • 4 bielky

  • 130g cukor - krupica

  • 130g práškový cukor

  • 1ČL solamyl

  • 1ČL ocot

INGREDIENCIE krém
  • 250g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • ovocie (maliny, čučoriedky, jahody a i.)

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuhej peny. Šľaháme až kým sa rozpustia zrniečka cukru. Potom postupne prišľaháme práškový cukor a šľaháme ešte 8 minút. Nakoniec pridáme ocot, solamyl a premiešame.

  • Na plech s papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame koláčiky s priemerom 5-6cm. Pečieme pri teplote 120 stupňov 3 - 4 minútu. Teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme ešte približne 80 minút.

  • Pripravíme si krém. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme mixérom. Mascarpone si vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a zmiešame. Pripraveným krémom naplníme tortičky a ozdobíme ovocím.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!