Krehké tortičky s lahodným krémom,ktoré sa rozplývajú na jazyku, to sú „Pavlovky“

Spojením jemného snehu, lahodného krému a ovocia vzniká dokonalá kombinácia, ktorá si každého podmaní!

RECEPT

Krehké tortičky s lahodným krémom,ktoré sa rozplývajú na jazyku, to sú "Pavlovky"

Spojením jemného snehu, lahodného krému a ovocia vzniká dokonalá kombinácia, ktorá si každého podmaní!

INGREDIENCIE na mini pavlove tortičky
  • 4 bielky

  • 130g cukor - krupica

  • 130g práškový cukor

  • 1ČL solamyl

  • 1ČL ocot

INGREDIENCIE na krém
  • 250g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • ovocie na ozdobenie (maliny, čučoriedky, jahody a i.)

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuhej peny, až kým sa rozpustia zrniečka cukru.

  • Potom postupne prišľaháme práškový cukor a šľaháme ešte 8 minút. Nakoniec pridáme ocot, solamyl a premiešame.

  • Na plech s papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame koláčiky s priemerom 5-6cm.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 3 - 4 minúty, teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme ešte približne 80 minút. Po upečení pootvoríme dvierka a necháme úplne vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme mixérom. Mascarpone si vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a zmiešame.

  • Pripraveným krémom naplníme tortičky a ozdobíme ovocím.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!