Na pohľad lákavé, chuťovo výborné „nepečené mini koláčiky“, ktoré sa hodia na rodinné oslavy, sviatky či akékoľvek významné príležitosti!
RECEPT
Jednoduché a rýchle recepty na najchutnejšie nepečené mini koláčiky, ktoré sa hodia na sviatočné dni či akékoľvek významné príležitosti!
Kokosové „Raffaello“ guľky s tortovou oblátkou
Lahodné nepečené guľky s úžasnou kokosovou vôňou, ktoré pripravíte aj na poslednú chvíľu!
Ingrediencie:
1 salko
125g kokos
3ks tortové oblátky
mandle
kokos na obaľovanie
Postup:
V mixéri si pomelieme tortové oblátky. Pridáme salko, kokos a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať aj viac kokosu.
Z pripravenej hmoty tvarujeme guľky, do ktorých dovnútra obalíme mandľu.
Nakoniec guľky obalíme v kokose a máme hotovo!
Punčové guľky
Ingrediencie:
200g práškový cukor
140g maslo
500g piškóty
120g mleté orechy
8PL malinový sirup
1PL punčová aróma (ak máte)
Rum – odhadom podľa potreby
Na zdobenie:
Čokoládová poleva
Cukrové zdobenie
Paličky na cake pops
Postup:
V mixéri si rozmixujeme piškóty na čo najjemnejšie. Pridáme k nim ostatné suroviny – cukor, maslo, mleté orechy, malinový sirup, arómu a rum podľa potreby, tak aby sa nám dobre tvarovali guličky.
Vypracujeme si rukami hmotu a tvarujeme guličky.
Keď máme guličky hotové, roztopíme si čokoládu a do každej guličky zapichneme v čokoláde namočenú paličku na cake pops.
Pripravené cake pops s paličkami dáme na pár minút do chladničky, aby nám stuhla čokoláda a nezošmykovala sa nám gulička z paličky.
Po vychladení každú guličku obalíme/polejeme v čokoláde a dozdobíme cukrovými perličkami, posypmi, kokosom, to už je na Vás ?
Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.
Čokoládovo-rumové guľky
Ingrediencie:
310g rozdrvené piškóty
170g kvalitná horká čokoláda
115ml rum
110g mleté vlašské orechy
60g práškový cukor
2PL kakao
2PL med
štipka soli
kakao na obalenie
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Pridáme preosiaty práškový cukor,kakao, med, rum a štipku soli. Miešame na miernom ohni, kým sa rozpustí cukor a vznikne nám hladká zmes.
Do čokoládovej zmesi pridáme rozdrvené piškóty, mleté vlašské orechy a dobre premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Z vychladenej zmesi si vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v miske s kakaom. Hotové guľky poukladáme do papierových košíčkov a máme hotovo.
Mascarpone guľky
U nás sú obľúbené všetky koláče, kam ide mascarpone a tieto guľky nie sú výnimkou.
Ingrediencie:
300g piškóty
500g mascarpone
Rum podľa potreby
6PL práškový cukor
Na zdobenie:
Čokoláda na poliatie
Cukrové zdobenie
Paličky na cake pops
Postup:
Piškóty si rozdrvíme, najlepšie zomelieme alebo rozmixujeme v mixéri na čo najjemnejšiu múčku, tak aby v nej neboli väčšie kusy.
Do zomletých piškót pridáme 6 polievkových lyžíc práškového cukru, premiešame. Potom pridáme mascarpone a podľa potreby rum (nemusíte, ale lepšie chutia ? ).
Vypracujeme rukami cesto a vytvarujeme si guličky(veľkosť ako si zvolíte).
Po vypracovaní guličiek si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu. Každú paličku na cake pops namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do guličky.
Keď máme všetky guličky pripravené s paličkami, dáme ich vychladiť do chladničky aby čokoláda stuhla, tým sa nám gulička nebude zošmykovať z paličky.
Po vychladnutí polejeme cake pops roztopenou čokoládovou polevou a posypeme cukrovými posypmi, prípadne kokosom, mletými orechmi a podobne.
Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.
Oreo guľky
Jednoduchá a rýchla príprava chutných nepečených cake pops pre milovníkov OREO keksíkov
Ingrediencie:
1 konzerva salko
400g keksíky OREO
Postup:
Oreo keksíky si pomelieme nadrobno, najlepšie v mixéri. K tomu pridáme salko a vypracujeme hmotu.
Z cesta si vytvarujeme guličky(veľkosť ako si zvolíte).
Po vypracovaní guličiek si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu.
Každú paličku na cake pops namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do guličky.
Keď máme všetky guličky pripravené s paličkami, dáme ich vychladiť do chladničky aby čokoláda stuhla, tým sa nám gulička nebude zošmykovať z paličky.
Po vychladnutí už len polejeme cake pops čokoládou a dozdobíme podľa seba.
Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.
Burizónové guľky s príchuťou karamelu
Výborná sladká pochúťka – burizónové guľky – ktoré máte rýchlo hotové a zo stola zmiznú ešte rýchlejšie.
Ingrediencie:
450g kryštálový cukor
3 balenie biele burizóny
1 karamelové salko
1 hera
Postup:
Cukor roztopíme na karamel, pridáme salko a miešame, kým sa spoja suroviny.
Odstavíme z ohňa a primiešame heru. Nakoniec pridáme burizóny a dobre zmiešame.
Pripravenú zmes necháme postáť 10 minút. Zo zmesi si vytvarujeme guľky a máme hotovo!
medové guľky „marlenka“
Príprava je rýchla, jednoduchá a koláčiky vynikajúce!
Ingrediencie:
500g medových plátov
1 plechovka salko (uvarené)
120g maslo
200g vlašských orechov
2PL med
Postup:
V mixéri si rozdrvíme najemno medové pláty. Trochu rozdrvenej zmesi si necháme bokom na obalenie guliek.
Pomelieme vlašské orechy a pridáme ich k rozdrveným medovým plátom. Ďalej pridáme salko, 2PL medu a zmäknuté maslo.
Všetko dokopy zmiešame, vypracujeme si cesto a necháme pol hodiny v chladničke.
Z cesta si vytvarujeme guľky a obalíme v zmesi z plátov. Skladujeme v chlade.
Kokosové ladoo guľky
Lahodné, voňavé, mini koláčiky – kokosové „ladoo“ guľky
Ingrediencie:
100g sušené mlieko
70g strúhaný kokos
50g práškový cukor
1PL maslo
1dcl mlieko
štipka mletého kordamómu
kokos na obalenie
Postup:
Na rozohriatu panvicu dáme 1PL masla, pridáme mlieko a cukor. Zamiešame vareškou a pridáme sušené mlieko. Miešame na miernom ohni, pokým sa rozpustia hrčky a hmota zlepkavie.
Potom pridáme kokos a miešame, pokým sa cesto nezačne odlepovať od kraja panvice.Vareškou popučíme hrčky a zmes neustále miešame, kým sa odparí mlieko.
Keď je cesto jemné a pevné, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Z vychladnutého cesta vytvarujeme guľky a obalíme v kokose.
čokoládovo-orechové guľky
Čokoládovo-orechové guľky, ktoré pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť Vás úplne pohltí!
Ingrediencie:
150 g mletých sušienok
100 g mletých orechov (časť orechov si odložte bokom na posýpku)
120 g marhuľového džemu
200 g tmavej čokolády
Postup:
Rozdrvené sušienky, pomleté orechy a džem zmiešajte dohromady. Vymiešajte tuhú hmotu. Vytvarujte malé guľôčky a dajte schladiť do chladničky.
Medzi tým si vo vodnom kúpeli si rozpustíte čokoládu, do ktorej následne guličky namáčate.
Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte mletými orechmi.
Vanilkovo-pomarančové guľky
Šťavnaté vanilkovo-pomarančové guľky pripravené raz-dva!
Ingrediencie:
200g vanilkové napolitánky
50g maslo
120g práškový cukor
2ks pomaranče
kokos na obalenie
Postup:
V mixéri si rozdrvíme napolitánky. Pridáme šťavu z pomarančov aj s nastrúhanou kôrou. Nakoniec pridáme cukor, zmäknuté maslo a vypracujeme si cesto.
Z cesta si vytvarujeme guľky rovnakej veľkosti a obalíme v kokose.
Lahodné tvarohové„Raffaello“ guľky bez výčitiek
Tvarohové Raffaello guličky sú skvelá zdravá varianta obľúbených cukríkov, ktoré si môžete dopriať bez výčitiek!
Ingrediencie:
200g jemný tvaroh
250g strúhaný kokos
3PL med
25 - 30 mandlí
kokos na obalenie
Postup:
V mise si najskôr zmiešame tvaroh s medom. Do vymiešaného tvarohu pridáme strúhaný kokos a vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo rozpadať, aby sa dobre tvarovali guľky.
Z pripraveného cesta si vytvarujeme rovnako veľké guľky, do ktorých do stredu ukryjeme mandľu.
Vytvarované guľky obalíme v kokose. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Jemné truffles z bielej čokolády
Jemné truffles z bielej čokolády, ktoré sa rozplývajú na jazyku!
Ingrediencie:
200g biela čokoláda
60ml smotana na šľahanie
20g maslo
1/2ČL vanilkový extrakt
40g strúhaný kokos (+na obalenie)
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, maslo a smotanu na šľahanie. Miešame kým nám vznikne jemný krém.
Pridáme kokos, vanilkový extrakt a dobre premiešame. Pripravenú zmes necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu.
Z dobre vychladenej zmesi tvarujeme rovnako veľké guľky a obalíme ich v kokose.
Dobrú chuť!
Leave A Comment