„LASKONKY s karamelovým krémom“!

Dokonalé, krehké zákusky, ktoré nechýbajú počas sviatočných dní!

RECEPT

"LASKONKY s karamelovým krémom"!

Dokonalé, krehké zákusky, ktoré nechýbajú počas sviatočných dní!

INGREDIENCIE laskonky
  • 6 bielkov

  • 320g kryštálový cukor

  • 160g mleté vlašské orechy

INGREDIENCIE krém
  • 300g kryštálový cukor

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 250g maslo

POSTUP

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuhej lesklej peny. Zľahka primiešame mleté vlašské orechy.

  • Pomocou formy na laskonky nanesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 90 stupňov a sušíme približne 30-40 minút.

  • Pripravíme krém. Cukor dáme do hrnca na sporák, necháme skaramelizovať. Keď máme cukor rozpustený, prilejeme smotanu na šľahanie a miešame, pokým sa rozpustia hrudky. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej smotany prišľaháme maslo.

  • Cukrárskym vreckom nanesieme krém a zlepíme laskonky k sebe.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!