Lahodný, výborný dezert, na ktorom si určite všetci pochutia „obrátený jablkový koláč“!

RECEPT

Lahodný, výborný dezert, na ktorom si určite všetci pochutia "obrátený jablkový koláč"!

INGREDIENCIE jablková vrstva
  • 1kg jablká

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1bal. škoricový cukor

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 250g polohrubá múka

  • 200g práškový cukor

  • 100ml olej

  • 100ml teplá voda

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém + šľahačka
  • 750ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 3bal. zlatý klas

  • 250g maslo

  • 250ml smotana na šľahanie + 1bal. stužovač

POSTUP

  • Jablková vrstva - jablká očistíme a nastrúhame, pridáme vanilínový a škoricový cukor, premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká.

  • Cesto - žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a vareškou vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a koláč obrátime(jablkami nahor).

  • Krém - z mlieka a zlatých klasov si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme po častiach vychladnutý puding a hotový krém rozotrieme na jablkovú vrstvu.

  • Smotanu vyšľaháme so stužovačom a natrieme na vrch  koláča.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro