Lahodný, nepečený „jogurtovo-čerešňový dezert“, ktorý nielen krásne vyzerá, ale aj chutí výborne!

RECEPT

Lahodný, nepečený "jogurtovo-čerešňový dezert", ktorý nielen krásne vyzerá, ale aj chutí výborne!

INGREDIENCIE korpus
  • 220g sušienky

  • 150g rozpustené maslo

INGREDIENCIE krém
  • 700g biely jogurt

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 5pl práškový cukor

  • 1čl vanilková esencia

  • 5pl voda

  • 12g želatína v plátkoch

INGREDIENCIE želé vrstva
  • 500g čerešne

  • 5pl kryštálový cukor

  • 2pl citrónová šťava

  • 4g želatína v plátkoch + 4pl vody

POSTUP

  • Sušienky si v mixéri rozdrvíme na jemno. Pridáme rozpustené maslo, dobre premiešame a zmes utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Odložíme do chladničky.

  • Krém - v mise zmiešame jogurt, práškový cukor a vanilkovú esenciu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne ju vmiešame metličkou do jogurtu. Želatínu s vodou dáme do hrnca, pomaly zohrievame(nevaríme), kým sa rozpustí. Rozpustenú želatínu vmiešame metličkou do krému a natrieme na sušienkový korpus. Krém zarovnáme a odložíme koláč na 2h do chladničky.

  • Želé - želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Čerešne zbavíme kôstok, dáme ich do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a zmes povaríme 10 minút za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. Do hrnca dáme 4pl vody, napučanú želatínu a zohrievame, kým sa rozpustí. Potom ju pridáme k čerešňovej zmesi, premiešame a rozotrieme na vrch koláča. Odložíme na 3-4h do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@bucatariaramonei