„Kysnutý slivkový koláč“, klasika, na ktorej si u nás vždy pochutíme!

RECEPT

"Kysnutý slivkový koláč", klasika, na ktorej si u nás vždy pochutíme!

INGREDIENCIE
  • 200g polohrubá múka

  • 1 vajce

  • 100ml mlieko

  • 1bal. sušené droždie

  • 2pl kryštálový cukor

  • 4pl olej

  • štipka soli

  • slivky

  • 1 vanilínový + 1 škoricový cukor

POSTUP

  • Suroviny na cesto zmiešame dohromady, vypracujeme cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 40 minút kysnúť.

  • Slivky očistíme, zbavíme kôstky. Vanilkový cukor zmiešame so škoricovým.

  • Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie, dáme do nej vykysnuté cesto a rukami ho roztlačíme po celej forme a po bokoch. Poukladáme očistené slivky a posypeme zmesou cukru.

  • Okraje cesta potrieme olejom a koláč dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!