Krehké „orechové rožteky z kyslej smotany“, ktoré sa rozplývajú na jazyku!

Nenáročné, chutné koláčiky, ktoré bleskovo zmiznú zo stola!

RECEPT

Krehké "orechové rožteky z kyslej smotany", ktoré sa rozplývajú na jazyku!

Nenáročné, chutné koláčiky, ktoré bleskovo zmiznú zo stola!

INGREDIENCIE cesto
  • 450g hladká múka

  • 250g maslo

  • 200ml kyslá smotana

  • 1/2 čl soľ

INGREDIENCIE plnka
  • 250g mleté vlašské orechy

  • 120g práškový cukor

  • 1čl škorica

  • trochu mlieka

POSTUP

  • Zo surovín rukami vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 30min do chladničky.

  • Plnka - suroviny zmiešame dohromady, mlieka pridáme len trochu, aby nebola plnka riedka.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 6 častí, vyvaľkáme na placku asi 3-3,5mm a narežeme na 8 trojuholníkov. Na trojuholníky(v širšej časti) dáme primerané množstvo plnky a zrolujeme.

  • Naplnené rožteky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút.

  • Upečené, ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu