Krehké dobroty, ktoré prvé miznú zo sviatočného stola „LASKONKY so žĺtkovým krémom“

Obľúbené zákusky, ktoré nesmú chýbať počas sviatočných dní!

RECEPT

Krehké dobroty, ktoré prvé miznú zo sviatočného stola "LASKONKY so žĺtkovým krémom"

Obľúbené zákusky, ktoré nesmú chýbať počas sviatočných dní!

INGREDIENCIE laskonky
  • 6 bielkov

  • 320g kryštálový cukor

  • 160g mleté vlašské orechy

INGREDIENCIE krém
  • 250g maslo (izbovej teploty)

  • 150g práškový cukor

  • 5 žĺtok

  • 1 vajce

  • 1 vanilkový cukor

POSTUP

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuhej lesklej peny. Zľahka primiešame mleté vlašské orechy.

  • Pomocou formy na laskonky nanesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 90 stupňov a sušíme približne 30-40 minút.

  • Pripravíme krém. Nad parou si vyšľaháme žĺtky, vajce, cukor a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.

  • Maslo izbovej teploty si vyšľaháme. Do vyšľahaného masla pridávame po častiach vychladnutú pripravenú zmes.

  • Cukrárskym vreckom nanesieme krém a zlepíme laskonky k sebe.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!