Kakaová piškóta, jemný kokosový krém, to sú „ESKIMO REZY“
Kakaová piškóta, jemný kokosový krém, to sú „ESKIMO REZY“
RECEPT
Kakaová piškóta, jemný kokosový krém, to sú "ESKIMO REZY"
INGREDIENCIE cesto
2 vajcia
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka olej
1bal. vanilínový cukor
1bal. prášok do pečiva
2pl kakao
INGREDIENCIE krém
500ml mlieko
2bal. kokosový puding
250g maslo
200g kyslá smotana
100g práškový cukor
kokos na ozdobu (alebo čokoláda)
POSTUP
Do misy preosejeme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, pridáme vanilínový cukor, premiešame. Vajcia vyšľaháme s mliekom a olejom, postupne k vaječnej zmesi primiešame sypké suroviny.
Plech(25x35) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém - z mlieka a pudingových práškov si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý puding a nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu.
Hotový krém rozotrieme na vychladnutý koláč, posypeme kokosom alebo polejeme čokoládou a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
Leave A Comment