Jemný, vláčny mrkvový koláč s citrónovou polevou!

RECEPT

Jemný, vláčny mrkvový koláč s citrónovou polevou!

INGREDIENCIE na cesto
  • 200g mrkva

  • 180g polohrubá múka

  • 170g kryštálový cukor

  • 90ml rastlinný olej

  • 3 vajcia

  • 1čl nastrúhaná citrónová kôra

  • 1čl nastrúhaná pomarančová kôra

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 2/3čl jedlá sóda

  • 1/2čl mletá škorica

  • 1/3čl muškátový orech

INGREDIENCIE na polevu
  • 150g práškový cukor

  • 2PL horúce mlieko

  • šťava z 1/2 citróna

  • 100g nasekané vlašské orechy

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.

  • Do misy si na jemnom strúhadle nastrúhame mrkvu, kôru z pomaranča a citróna. V druhej mise zmiešame múku, škoricu a muškátový orech.

  • Do vyšľahaných vajec pridáme mrkvovú zmes, olej, vanilkový extrakt a sódu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú so škoricou a muškátovým orechom. Dôkladne premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45-50 minút, skontrolujeme špáradlom. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Na polevu vymiešame ručným mixérom šťavu z 1/2 citróna s práškovým cukrom a mliekom. Poleva nesmie byť príliš riedka ani hustá.

  • Na vychladnutý bochníček navrstvíme cukrovú polevu a posypeme orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!