Jemný, vláčny makový koláč so smotanovou polevou!

Jednoduchý, no výborný koláč, pripravený raz-dva!

RECEPT

Jemný, vláčny makový koláč so smotanovou polevou!

Jednoduchý, no výborný koláč, pripravený raz-dva!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček semolinová múka

  • 1 hrnček mletý mak

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček biely jogurt

  • 1/2 hrnčeka olej

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE sirup
  • 1 hrnček voda

  • 1/2 hrnčeka kryštálový cukor

  • 1pl citrónová šťava

INGREDIENCIE poleva
  • 500g kyslá smotana

  • 3pl cukor krupica

POSTUP

  • Sirup - vodu, cukor a citrónovú šťavu privedieme k varu, povaríme 5 min, odstavíme a necháme vychladnúť.

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, jogurt, premiešame. Pridáme mak, semolinovú múku, hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dohromady premiešame.

  • Hlboký plech vymastíme, vylejeme na plech pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Po upečení horúci koláč polejeme sirupom a na vrch natrieme smotanu vymiešanú s cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!