Jemný, nadýchaný „tekvicový koláč s jablkami“!

Výborný jesenný koláčik ku káve!

RECEPT

Jemný, nadýchaný "tekvicový koláč s jablkami"!

Výborný jesenný koláčik ku káve!

INGREDIENCIE
  • 375g tekvica bez šupky

  • 270g hladká múka

  • 250g cukor

  • 150ml olej

  • 75g mandle

  • 3 vajcia

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1/2čl sóda

  • 1čl škorica

  • štipka soli

  • 2 jablká

POSTUP

  • Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme alobalom a dáme piecť. Pečieme pri teplote do mäkka, necháme vychladnúť a rozmixujeme na pyré.

  • Mandle pomelieme na jemno, pridáme cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu, škoricu a všetko dohromady premiešame. V druhej mise mixérom zmiešame vajcia, štipku soli, olej, tekvicové pyré a zmes nalejeme k sypkým surovinám. Mixérom prešľaháme.

  • Jablká očistíme, jedno jablko a polovicu z druhého nakrájame na malé kúsky, zvyšnú polovicu jablka nakrájame na polmesiačiky. Kúsky jablká vmiešame do cesta a nalejeme do formy(25x33) vystlanej papierom na pečenie. Na vrch poukladáme jablkové polmesiačiky a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj:  youtube.com/@bucatariaramonei