Jemný krémový zákusok, ktorý sa hodí na každú príležitosť „SALAJKA REZY“!
Výborný koláčik, na ktorom si určite všetci pochutia!

RECEPT

Jemný krémový zákusok, ktorý sa hodí na každú príležitosť „SALAJKA REZY“!
Výborný koláčik, na ktorom si určite všetci pochutia!
INGREDIENCIE cesto
  • 500g hladká múka

  • 200ml vlažné mlieko

  • 100g bravčová masť

  • 100g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 Salajka (20g)

INGREDIENCIE krém
  • 600ml mlieko

  • 200g kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • 1ks vanilínový cukor

  • 2PL polohrubá múka

  • 370g maslo

  • rum

  • práškový cukor + kokos na posypanie

POSTUP

  • Do vlažného mlieka pridáme salajku, premiešame a necháme 5 minút stáť. Do misy dáme múku, masť, cukor, vajcia, prilejeme mlieko so salajkou a vypracujeme si cesto.

  • Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, každú časť vyvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na obrátenom a vymastenom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. Necháme vychladnúť.

  • Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilku, múku, puding a uvaríme na kašu(môžeme pridať rum). Odstavíme zo sporáka, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  • Do vychladnutej kaše pridáme maslo izbovej teploty a mixérom vyšľaháme krém. Plnku rozdelíme na 3 časti a rozotrieme na 3 upečené cestá. Uložíme ich na seba a na vrch dáme posledné 4 cesto.

  • Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a kokosom a necháme odstáť 12 hodín.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com