Jemný korpus s vynikajúcim pudingovo-tvarohovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou z kyslej smotany, to je jedinečný zákusok, ktorým určite nik nepohrdne!

Sladká dobrota, ktorá zmizne zo stola okamžite!

RECEPT

Jemný korpus s vynikajúcim pudingovo-tvarohovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou z kyslej smotany, to je jedinečný zákusok, ktorým určite nik nepohrdne!

Sladká dobrota, ktorá zmizne zo stola okamžite!

INGREDIENCIE cesto (hrnček 250ml)
  • 2 vajcia

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček mlieko

  • 1/2 hrnčeka olej

  • 2,5pl kakao

  • 1 bal. vanilínový cukor

  • 1 bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka

  • 250g maslo

  • 500g jemný tvaroh

  • 500ml mlieko

  • 2bal. zlatý klas

  • 5pl kryštálový cukor

  • 2bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE poleva
  • 200g čokoláda na varenie

  • 400g kyslá smotana

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Vyšší plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao, zmiešame a navrstvíme cik-cak na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilky si uvaríme krém. Do horúceho pridáme maslo, miešame, kým sa rozpustí. Hneď ako sa rozpustí maslo pridáme tvaroh a zmiešame mixérom. Pripravený krém ešte horúci natrieme na upečený, vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.

  • Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, necháme mierne vychladnúť: Do kyslej smotany postupne pridávame roztopenú čokoládu a dôkladne premiešame. Čokoládovú polevu natrieme na vychladnutý tvarohový krém, vidličkou urobíme vzory a dáme do chladničky stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu