Jemný koláčik s bohatou jablkovou plnkou a čokoládovou polevou!

Potešte seba a svojich blízkych týmto výborným jablkovým zákuskom!

RECEPT

Jemný koláčik s bohatou jablkovou plnkou a čokoládovou polevou!

Potešte seba a svojich blízkych týmto výborným jablkovým zákuskom!

INGREDIENCIE cesto
  • 300ml mlieko

  • 200g polohrubá múka

  • 150g kryštálový cukor

  • 150ml olej

  • 2 žĺtky

  • 2PL kakao

  • 3PL džem

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka

  • 2 vaječné bielky

  • 150g kryštálový cukor

  • 4 jablká

  • 1-2PL citrónová šťava

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda

  • 150g smotana na šľahanie

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom a vanilkou si vyšľaháme. Pridáme olej, premiešame. Ďalej pridáme džem, kakao, mlieko, prášok do pečiva a nakoniec po častiach primiešame mixérom múku.

  • Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút.

  • Pripravíme si jablkovú plnku. Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou. Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh a do snehu vmiešame zľahka nastrúhané jablká.

  • Jablkovú plnku rovnomerne natrieme na predpečený korpus a dáme dopiecť na 15-20 minút.

  • V hnrci si zohrejeme smotanu a vylejeme na polámanú čokoládu, miešame kým nám vznikne hladká poleva. Pripravenú polevu nalejeme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!