Jemný, chutný jablkový koláč ku káve či čaju, ktorý Vám zlepší náladu „Charlotte s pudingom“!

RECEPT

Jemný, chutný jablkový koláč ku káve či čaju, ktorý Vám zlepší náladu "Charlotte s pudingom"!

INGREDIENCIE cesto
  • 2 vajcia

  • 250g polohrubá múka

  • 120g kryštálový cukor

  • 120ml mlieko

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • 3ks jablká

INGREDIENCIE krém
  • 250ml mlieko

  • 1 vajce

  • 20g kryštálový cukor

  • 1pl kukuričný škrob

POSTUP

  • Krém - v hrnci metličkou rozšľaháme do hladka vajce s cukrom a škrobom. Pridáme mlieko, dobre premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Cesto - vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, rozpustené maslo a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky.

  • Formu(22cm) vystelieme papierom na pečenie, boky formy vymastíme. Na dno poukladáme nakrájané jablká, na jablká rozotrieme pripravené cesto. Na vrch koláča urobíme mriežky z vychladnutého krému pomocou zdobiaceho vrecka a dáme piecť.

  • Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, až potom krájame a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru