Jemné vanilkové cesto so sladkou zálievkou, to je vynikajúci, vláčny dezert, ktorý sme si zamilovali „Tres Leches“!

Dokonale vláčny, nadýchaný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!

RECEPT

Jemné vanilkové cesto so sladkou zálievkou, to je vynikajúci, vláčny dezert, ktorý sme si zamilovali "Tres Leches"!

Dokonale vláčny, nadýchaný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!

INGREDIENCIE na cesto
  • 10 vajec

  • 300g kryštálový cukor

  • 300g hladká múka

  • 1 a 1/2čl vanilkový extrakt

  • 1ks vanilkový cukor

  • 1ks prášok do pečiva

INGREDIENCIE na zálievku

  • 410g kondenzované mlieko

  • 850ml mlieko

  • 500ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE na polevu
  • 200g kryštálový cukor

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 60g maslo

POSTUP

  • Žĺtky s polovicou cukru (150g) vymiešame. V druhej mise vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, extrakt a obe zmesi spojíme dohromady. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmiešame.

  • Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.

  • Upečené piškótové cesto necháme vychladnúť, vyberieme ho z plechu, odstránime papier na pečenie.

  • Pripravíme si zálievku. V mise zmiešame smotanu, mlieko a kondenzované mlieko dohromady. Môžeme pridať rum, ak chceme. Polovicu pripravenej mliečnej zmesi nalejeme do plechu, v ktorom sme piekli koláč, vložíme späť upečenú a vychladnutú piškótu a zvyšnú mliečnu zmes polejeme rovnomerne na vrch koláča.

  • Na karamelovú polevu si v hrnci upálime cukor s troškou vody na karamel. Prilejeme smotanu, pridáme maslo a uvaríme krém. Polejeme koláč a dáme chladiť. Karamelovú polevu môžeme nahradiť šľahačkou, ovocím a pod.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!