Jemná piškóta, lahodný kokosovo-tvarohový krém a čokoláda, to je výborné spojenie chutí v tomto jednoduchom, no vynikajúcom koláči!

RECEPT

Jemná piškóta, lahodný kokosovo-tvarohový krém a čokoláda, to je výborné spojenie chutí v tomto jednoduchom, no vynikajúcom koláči!

INGREDIENCIE cesto (hrnček 250ml)
  • 4 vajcia

  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 1 hrnček mlieko

  • 1/2 hrnčeka maslo

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1pl kakao

INGREDIENCIE krém
  • 300ml mlieko

  • 1bal. vanilkový puding

  • 250g jemný tvaroh

  • 100g kokosové vločky

  • 4pl práškový cukor

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, rozpustené maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

  • Plech(25x35) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme polovicu pripraveného cesta. Do druhej polovice cesta vmiešame lyžicu kakaa,  vylejeme na bledé cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme vychladnúť a do studeného metličkou vmiešame tvaroh s cukrom a kokosom, dôkladne premiešame. Hotový krém rozotrieme na vychladnutý korpus a na vrch koláča nastrúhame čokoládu.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro