Jemná kakaová piškóta, lahodný pudingovo-smotanový krém a čerešňové želé, to je vynikajúci zákusok, na ktorom si všetci pochutia!

RECEPT

Jemná kakaová piškóta, lahodný pudingovo-smotanový krém a čerešňové želé, to je vynikajúci zákusok, na ktorom si všetci pochutia!

INGREDIENCIE korpus
  • 4 vajcia

  • 70g kryštálový cukor

  • 80g polohrubá múka

  • 2pl kakao

  • 1pl škrob

  • 1pl olej

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 2-3pl džem

INGREDIENCIE krém
  • 300ml mlieko

  • 1bal. vanilkový puding

  • 3pl kryštálový cukor

  • 250g mascarpone

  • nastrúhaná kôra z citróna

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 350g  čerešne

INGREDIENCIE želé
  • 500ml čerešňová šťava

  • 1bal. cukrárenské želé v prášku

  • 2pl cukor

POSTUP

  • Cesto - bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu, postupne po častiach zašľaháme cukor, kým nám vznikne tuhý lesklý sneh. Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky. Do vaječnej zmesi vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, škrobom a kakaom. Nakoniec pridáme olej, premiešame.

  • Pripravené cesto navrstvíme na plech(20x30) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 minút, po upečení korpus necháme vychladnúť a potrieme džemom.

  • Krém - z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme puding. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s citrónovou kôrou, vanilkou a zašľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu. Krém natrieme na upečené cesto a na vrch poukladáme čerešne.

  • Poleva - želé si pripravíme podľa návodu, ešte vlažné nalejeme na vrch koláča a necháme úplne vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro