Jednoduchý, nenáročný, u nás veľmi obľúbený koláč, ktorý nikdy neomrzí „makovo-žĺtkové rezy“!

RECEPT

Jednoduchý, nenáročný, u nás veľmi obľúbený koláč, ktorý nikdy neomrzí "makovo-žĺtkové rezy"!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 bielkov

  • 210g maslo

  • 170g práškový cukor

  • 170g mletý mak

  • 170g  polohrubá múka

  • 130ml mlieko

  • 1čl prášok do pečiva

  • kôra z citróna

  • štipka soli

INGREDIENCIE poleva
  • 5 žĺtkov

  • 200g práškový cukor

POSTUP

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, v mise zmiešame mak, múku a prášok do pečiva. Do masla striedavo pridávame mlieko a zmes sypkých surovín. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh, zľahka ho vmiešame do cesta spolu s citrónovou kôrou.

  • Plech (28x22) vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25-30 minút.

  • Počas pečenia pripravíme polevu. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do nadýchanej svetlej polevy a rozotrieme ju na horúci koláč. Necháme vychladnúť, keď poleva zaschne nakrájame.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!