Jednoduchý, nenáročný a veľmi chutný „kokosovo-mandľový dezert“ bez pečenia!
Jednoduchý, nenáročný a veľmi chutný „kokosovo-mandľový dezert“ bez pečenia!
RECEPT
Jednoduchý, nenáročný a veľmi chutný "kokosovo-mandľový dezert" bez pečenia!
INGREDIENCIE
250g dlhé piškóty
150g strúhaný kokos
60g mandle
200g biela čokoláda
70g práškový cukor
1ks vanilkový cukor
800g kyslá smotana
POSTUP
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. V mise si metličkou zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou. Prilejeme do nej roztopenú čokoládu a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a premiešame.
Do tortovej formy si rovnomerne naukladáme dlhé piškóty. 1/3 krému potrieme rovnomerne po celom povrchu piškót. Posypeme nasekanými mandľami a urobíme druhú vrstvu z piškót. Opäť piškóty potrieme krémom a posypeme mandľami.
Naukladáme tretiu vrstvu piškót, potrieme krémom zhora a po odobratí formy natrieme aj bočné strany.
Na záver hojne posypeme kokosom a hotovú tortu dáme chladiť na 8h do chladničky.
Leave A Comment