Jednoduchý „hrnčekový koláč s vanilkovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou“, ktorý nikdy nesklame!

Rýchly, nenáročný a veľmi chutný!

RECEPT

Jednoduchý "hrnčekový koláč s vanilkovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou", ktorý nikdy nesklame!

Rýchly, nenáročný a veľmi chutný!

INGREDIENCIE na korpus (hrnček 200ml)
  • 4 vajcia

  • 1 hrnček kryštálového cukru

  • 1 hrnček polohrubá múka

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 3pl kakao

INGREDIENCIE na krém

  • 1l mlieko

  • 2 vajcia

  • 1,5 hrnčeka kryštálový cukor

  • 4pl hladká múka

  • 4pl kukuričný škrob

  • 100g maslo

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 400ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE na polevu
  • 100g mliečna čokoláda

  • 100g horká čokoláda

  • 200ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, premiešame.

  • Na plech(23x35) vystlaný papierom na pečenie navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - do hrnca nalejeme mlieko, pridáme múku, cukor, škrob, vajcia a metličkou dobre rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme vanilínový cukor, maslo a prešľaháme tyčovým mixérom. Krém zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a po častiach k nej zašľaháme vychladnutý krém.

  • Z upečeného korpusu zrežeme vrchnú vrstvu, rozmrvíme a odložíme bokom. Korpus pokvapkáme mliekom, natrieme 2/3 pripraveného krému, na to navrstvíme zmes z odrezku, ktorú sme si dali bokom a rovnomerne rozotrieme zvyšnú krém. Odložíme do chladničky.

  • Na polevu si zohrejeme v hrnci smotanu(nevaríme), pridáme nalámanú čokoládu, vymiešame do hladka a nalejeme na vrch koláča. Odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru