Jednoduché, jemné piškótové koláčiky ideálne ku káve „Madlenky“!

RECEPT

Jednoduché, jemné piškótové koláčiky ideálne ku káve "Madlenky"!

INGREDIENCIE
  • 160g hladká múka

  • 85g krupicový cukor

  • 80g maslo

  • 2 vajcia

  • 1čl prášok do pečiva

  • 1čl vanilkový extrakt

  • kôra z 1 citróna

  • štipka soli

  • práškový cukor na posypanie

  • formu na madlenky (alebo formičky)

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na nadýchanú penu. Vmiešame citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Po častiach vmiešame do vaječnej zmesi preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, rozpustené maslo a vznikne nám vláčne cesto.

  • Pripravené cesto zakryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 2h do chladničky.

  • Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme formu na madlenky nie úplne po okraj (silikónovú netreba vymastiť, formičky potrieme maslom).

  • Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!