Jednoduchá príprava, výborný výsledok!

Jemný krémový dezert so sladkou snehovou perinkou!

RECEPT

Jednoduchá príprava, výborný výsledok!

Jemný krémový dezert so sladkou snehovou perinkou!

INGREDIENCIE korpus
  • 6 vajec

  • 6PL kryštálový cukor

  • 6PL hladká múka

  • 3PL kakao

  • 2čl rumová aróma

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • SIRUP: 200ml voda + 50g cukor+ 100ml rum

INGREDIENCIE krém

  • 6 žĺtkov

  • 6PL kryštálový cukor

  • 4PL škrob

  • 600ml mlieko

  • 150g maslo

  • 2čl rumová aróma

INGREDIENCIE snehová vrstva
  • 6 bielkov

  • 300g kryštálový cukor

POSTUP

  • KORPUS - bielky so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s práškom do pečiva, rumovou arómou a postupne ich zašľaháme k snehu z bielkov. V mise zmiešame múku s kakaom a vareškou zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

  • Plech(30x35) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • KRÉM - v hrnci si mixérom zmiešame žĺtky s cukrom, pridáme rumovú esenciu, metličkou vmiešame škrob a nakoniec prilejeme mlieko. Zmes dáme na oheň a uvaríme krém. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém.

  • SIRUP - do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a rum, privedieme k varu. Horúcim sirupom pokvapkáme vychladnutý korpus, necháme vsiaknuť.

  • Na korpus natrieme krém a odložíme do chladničky, kým pripravíme snehovú vrstvu.

  • V mise si vyšľaháme sneh z bielkov a cukru, misu dáme nad paru a šľaháme ešte 10 minút. Sneh rozotrieme na vrch koláča a uhladíme. Nakoniec ozdobíme a odložíme na 5-6h do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale