Jedinečný, obľúbený tvarohový koláč s jemnou snehovou perinkou, ktorý všetci poznajú a všetci zbožňujú!

Jemný, chutný koláč, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jedinečný, obľúbený tvarohový koláč s jemnou snehovou perinkou, ktorý všetci poznajú a všetci zbožňujú!

Jemný, chutný koláč, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g hladká múka

  • 150g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 100ml kyslá smotana

  • 2 žĺtky

  • 2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na tvarohovú plnku

  • 500g tvaroh

  • 150g kryštálový cukor

  • 30g krupica

  • 2 žĺtky

  • 100ml kyslá smotana

INGREDIENCIE na snehové pusinky
  • 4 bielky

  • 200g práškový cukor

POSTUP

  • Múku, cukor a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme studené nakrájané maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtky, smotanu a vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.

  • Na plnku zmiešame tvaroh, cukor, žĺtky, krupicu a smotanu. Dobre premiešame.

  • Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme predpiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-12minút, kým sa mierne zafarbí.

  • Na predpečené cesto natrieme tvarohovú plnku, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme približne 25-30minút.

  • Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, sneh rozotrieme na vrch koláča a vrátime späť do rúry na 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com