Jedinečný jablkový koláč „Charlotte“ so smotanovou plnkou, ktorým nikdy nepohrdneme!

Receptov na tento koláč je niekoľko, no podľa tohoto nám chutí najviac!

RECEPT

Jedinečný jablkový koláč "Charlotte" so smotanovou plnkou, ktorým nikdy nepohrdneme!

Receptov na tento koláč je niekoľko, no podľa tohoto nám chutí najviac!

INGREDIENCIE na cesto
  • 250g hladká múka

  • 110g maslo

  • 1 žĺtok

  • 1,5PL ľadová voda

  • 1PL cukor

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku
  • 100g kyslá smotana

  • 150g smotana na šľahanie

  • 2 vajcia

  • 50g cukor

  • 3 jablká

  • škorica

POSTUP

  • V mise ručne spojíme múku s jemne nasekaným maslom. Pridáme vodu, žĺtok, soľ a cukor a vypracujeme cesto, cesto by malo byť elastické.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a uložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a uložíme do chladničky na 30 minút.

  • Na plnku si zmiešame kyslú smotanu s cukrom a so šľahačkovou smotanou. Vajíčka rozšľaháme vidličkou a pridáme ich ku smotane.

  • Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníka a narežeme na tenké plátky. Posypeme ich škoricou.

  • Na pripravené cesto vo forme vylejeme smotanový krém a do neho naukladáme tenké plátky jabĺk cez seba, aby nám vytvorili vzor.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!