Jedinečný dezert, ktorý ocenia aj nároční „Krémeš Vtáčie mlieko“

RECEPT

Jedinečný dezert, ktorý ocenia aj nároční "Krémeš Vtáčie mlieko"

INGREDIENCIE na cesto
  • 8 bielkov

  • 8PL kryštálový cukor

  • 8PL hladká múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 800ml mlieko

  • 8 žĺtkov

  • 2bal. vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 6pl kryštálový cukor

  • 1pl hladká múka

  • 250g maslo

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 400ml smotana na šľahanie + 2 stužovače

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Vareškou k nim vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 10-15minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca dáme variť 600 mlieka s kryštálovým cukrom. Vo zvyšnom mlieku(200ml) metličkou zmiešame žĺtky, múku, vanilínový cukor. Potom nalejeme zmes do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Maslo vyšľaháme do peny a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu. Hotový krém natrieme na upečené cesto.

  • Smotanu so stužovačmi vyšľaháme a natrieme na pudingový krém. Nakoniec pokvapkáme rozpustenou čokoládou!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu