Jedinečný dezert, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie!

Lahodný „vanilkovo-malinový dezert“, za ktorý Vás pochvala neminie!

RECEPT

Jedinečný dezert, ktorý nás očaril na prvé ochutnanie!

Lahodný "vanilkovo-malinový dezert", za ktorý Vás pochvala neminie!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 žĺtky

  • 80g kryštálový cukor

  • 70g polohrubá múka

  • 45ml mlieko

  • 35ml olej

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • 1 lístkové cesto (na vrch dezertu)

INGREDIENCIE malinová zmes
  • 550g maliny

  • 130g kryštálový cukor

  • 70ml voda

  • 30g kukuričný škrob + 50ml voda

  • 60g maslo

INGREDIENCIE vanilkový krém
  • 850ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 3bal. vanilkový puding

  • 250ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Formu(22x22) vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Malinová zmes - do hrnca dáme vodu(70ml), maliny, cukor a privedieme k varu. Povaríme 5 minút, odstavíme, prepasírujeme cez sitko a vrátime späť na sporák. Škrob rozmiešame vo vode(50ml), nalejeme do horúcej malinovej zmesi a povaríme približne 2 minúty, kým zmes zhustne. Odstavíme, ešte do horúcej zmesi vmiešame maslo, dobre premiešame, nalejeme na upečené cesto a necháme vychladnúť.

  • Vanilkový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding, odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a po častiach zašľaháme do vychladnutého pudingu, ktorý ešte predtým prešľaháme. Hotový krém navrstvíme a uhladíme na vychladnutú malinovú zmes.

  • Lístkové cesto popicháme vidličkou, upečieme pri teplote 200 stupňov (približne 15 minút), narežeme na kocky a poukladáme na vrch dezertu. Nakoniec zákusok nakrájame podľa lístkových štvorčekov a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@NeodoljiviUkusi