Jeden z našich obľúbených zákuskov, ktorý nikdy neomrzí „KÁVOVO-ORECHOVÉ REZY“!

RECEPT

Jeden z našich obľúbených zákuskov, ktorý nikdy neomrzí "KÁVOVO-ORECHOVÉ REZY"!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 vajcia

  • 100g mleté vlašské orechy

  • 6pl práškový cukor

  • 3pl voda

  • 3pl polohrubá múka

  • 1pl olej

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • tortové oblátky

INGREDIENCIE krém
  • 180g  práškový cukor

  • 180g maslo

  • 50ml uvarenej silnej kávy

  • 2 vaječné žĺtky

  • 1pl vanilkový extrakt

  • 1/2pl instantná káva (prášok)

  • nasekané vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - bielky vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky s práškovým cukrom a vodou vyšľaháme do peny, zľahka ich primiešame do snehu z bielkov, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté orechy a nakoniec 1pl oleja.

  • Formu (25x25) vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme tortové oblátky, na ne navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - nad parou vyšľaháme žĺtky s 80g práškového cukru, pridáme uvarenú kávu a miešame, kým zmes zhustne a zdvojnásobí objem. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom(100g), po častiach k nemu zašľaháme kávový krém, nakoniec pridáme vanilkový extrakt a instantnú kávu(1/2pl).

  • Hotový krém rozotrieme na upečený korpus a posypeme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj:  webcukraszda.hu