Jeden z našich najobľúbenejších koláčov, ktoré nechýbajú počas Vianoc, ale aj iných sviatkov „ŽĹTKOVÉ REZY“!
Jednoduchý, no dokonalý zákusok, ktorý nikdy neomrzí!

RECEPT

Jeden z našich najobľúbenejších koláčov, ktoré nechýbajú počas Vianoc, ale aj iných sviatkov "ŽĹTKOVÉ REZY"!
Jednoduchý, no dokonalý zákusok, ktorý nikdy neomrzí!
INGREDIENCIE na cesto
  • 280g práškový cukor

  • 280g maslo

  • 150g polohrubá múka

  • 280g mleté vlašské orechy

  • 6 bielkov

INGREDIENCIE
  • 6 žĺtkov

  • 300g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Maslo s cukrom si vymiešame na penu. Pridáme orechy, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Na vymastený a múkou vysypaný plech si rovnomerne rozotrime pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Počas pečenia pripravíme polevu. Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou. Polevu rovnomerne rozotrieme na horúci koláč a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!