Jeden z najjednoduchších ale zároveň jeden z najobľúbenejších dezertov „Tiramisu“!

Dokonalá harmónia chutí sladkých piškót, silnej čiernej kávy a lahodného krému!

RECEPT

Jeden z najjednoduchších ale zároveň jeden z najobľúbenejších dezertov "Tiramisu"!

Dokonalá harmónia chutí sladkých piškót, silnej čiernej kávy a lahodného krému!

INGREDIENCIE
  • 5 vajec

  • dlhé piškóty

  • 500g mascarpone

  • 5pl trstinový cukor

  • 5pl mandľový likér Amaretto

  • hrnček silnej kávy

  • kakao

POSTUP

  • Uvaríme si silnú čiernu kávu, necháme vychladnúť, nalejeme so misky a pridáme mandľový likér.

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi zašľaháme mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Dlhé piškóty zľahka namočíme z oboch strán v káve a naukladáme na dno pripravenej formy tesne vedľa seba. Na vrstvu piškót rozotrieme vrstvu krému, pokračujeme opäť vrstvu piškót, opäť krém a takto pokračujeme, pokým minieme piškóty a krém. Posledná vrstva musí byť krém.

  • Pripravený dezert odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním posypeme kakaom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!