Lahodný, jemný zákusok, vhodný na každú príležitosť „GAŠTANOVÉ REZY“!

RECEPT

Lahodný, jemný zákusok, vhodný na každú príležitosť "GAŠTANOVÉ REZY"!

INGREDIENCIE na cesto
  • 6 vajec

  • 6pl práškový cukor

  • 6pl hladká múka

  • 100g rozpustené maslo

  • 2PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 500g gaštanové pyré

  • 300ml mlieko

  • 200g zmäknuté maslo

  • 150g práškový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • rum

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 2bal. stužovač

  • 1PL práškový cukor

  • kakao na posypanie

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme rozpustené maslo a premiešame 1-2 minúty. V mise zmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do vyšľahaných žĺtok pridáme sypké suroviny, zmiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Plech (30x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • 1. krém - maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum podľa chuti. Z mlieka a pudingu si uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť a vmiešame do gaštanového krému. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus.

  • Smotanu, práškový cukor a stužovač si vyšľaháme, natrieme na gaštanový krém a posypeme kakaom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu