Jednoduchá, no delikátna čokoládová torta, ktorú sme si zamilovali!

Nadýchané čokoládové cesto s lahodným maslovo-kakaovým krémom a nasekanými orieškami.

RECEPT

Jednoduchá, no delikátna čokoládová torta, ktorú sme si zamilovali!

Nadýchané čokoládové cesto s lahodným maslovo-kakaovým krémom a nasekanými orieškami.

INGREDIENCIE korpus
  • 300g hladká múka

  • 400ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g trstinový cukor

  • 120ml olej

  • 80g kakao

  • 2 vajcia + 2 žĺtky

  • 2ČL prášok do pečiva

  • 1ČL jedlá sóda

  • štipka soli

  • 1PL vanilkový extrakt

INGREDIENCIE krém
  • 250g maslo izbovej teploty

  • 55g práškový cukor

  • 55g kakao

  • 110g horká čokoláda

  • POLEVA - 200g čokoláda + nasekané orechy na ozdobu

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a zmiešame. Pridáme sódu, štipku soli, hnedý a biely cukor a premiešame.

  • V druhej mise zmiešame metličkou vajcia, žĺtky, vanilkový extrakt a olej. Tekutú zmes prilejeme k sypkým surovinám a všetko dohromady zmiešame.

  • V hrnci ohrejeme mlieko, tesne pred privedením k varu ho postupne prilievame ku kakaovej zmesi.  Vznikne nám hladké cesto.

  • Polovicu pripraveného cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 - 35 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus z druhej polovice cesta. Korpusy necháme vychladnúť a pripravíme si krém.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a dáme bokom, aby vychladla. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme preosiaty práškový cukor, kakao a premiešame. Nakoniec pridáme vychladnutú čokoládu a miešame, kým sa suroviny spoja.

  • Na upečený, vychladnutý korpus natrieme pripravený krém, priložíme druhý upečený korpus, jemne pritlačíme.

  • Na polevu si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a natrieme na vrch aj boky torty, ozdobíme nasekanými orechmi a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!