„Domáci tekvicový džem so škoricou“!

Vynikajúci k palacinkám, pečivu, do koláčov či jogurtov!

RECEPT

"Domáci tekvicový džem so škoricou"!

Vynikajúci k palacinkám, pečivu, do koláčov či jogurtov!

INGREDIENCIE
  • 1kg tekvica

  • 600g kryštálový cukor

  • šťava z 1 citróna

  • 2čl vanilkový extrakt

  • 1čl mletá škorica

  • 1/2čl mleté klinčeky

POSTUP

  • Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a dužinu a nakrájame na menšie kúsky. Na dno hrnca nalejeme trochu vody, pridáme nakrájanú tekvicu a varíme do mäkka.

  • Potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka, pridáme cukor, vanilkový extrakt, šťavu z citróna, škoricu, mleté klinčeky a varíme na miernom ohni, kým zmes zhustne(približne 45-60 minút).

  • Horúci džem nalejeme do sterilizovaných zaváracích pohárov, uzatvoríme viečkom, poukladáme hore dnom, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť.

  • Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!