Dokonalý zákusok, ktorý rozprúdi chuťové poháriky!

Jedinečný, lahodný orechový dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

RECEPT

Dokonalý zákusok, ktorý rozprúdi chuťové poháriky!

Jedinečný, lahodný orechový dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

INGREDIENCIE na cesto
  • 3 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 250g helia

  • 4 žĺtky

  • 2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na vrstvu z bielok
  • 4 bielky

  • 1 a 1/2 hrnčeka kryštálový cukor

  • 2PL škrob

  • 200g nasekané vlašské orechy

  • 200ml ríbezľový džem

INGREDIENCIE na krém
  • 700ml mlieko

  • 3PL kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding

  • 200g maslo

POSTUP

  • Suroviny na cesto zmiešame dohromady a vymiesime cesto. Odložíme na pol hodiny do chladu.

  • Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame škrob.

  • Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, obe vyvaľkáme na plech(25x36) vystlaný papierom na pečenie, potrieme džemom, rozotrieme sneh z bielkov a posypeme posekanými orechmi.

  • Obidva pláty si upečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút, necháme vychladnúť.

  • Na krém si z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding, necháme vychladnúť. Do vychladnutého postupne pridávame maslo a vyšľaháme na hladký krém.

  • Na upečený vychladnutý plát natrieme pudingový krém, priložíme druhým plátom(snehom a orechmi nahor) mierne popritláčame a necháme hodinu odpočívať, aby sa koláč dobre krájal.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu