Dokonalé, sladké, krehké koláčiky, ktoré zbožňujeme „orechové laskonky s kávovým krémom“!

RECEPT

Dokonalé, sladké, krehké koláčiky, ktoré zbožňujeme "orechové laskonky s kávovým krémom"!

INGREDIENCIE laskonky
  • 6 bielkov

  • 330g cukor krupica

  • 160g mleté vlašské orechy + 100g práškový cukor

INGREDIENCIE krém
  • 250g maslo

  • 200g práškový cukor

  • 50ml mletá zrnková káva

  • 50ml mlieko

  • 1pl hladká múka

POSTUP

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej lesklej peny, necháme mierne vychladnúť. Orechy zmiešame s práškovým cukrom a zľahka ich vmiešame do snehu.

  • Pomocou formy na laskonky nanesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie, stierkou uhladíme, formu opatrne nadvihneme(odoberieme) a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 130 stupňov približne 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 80 stupňov a sušíme približne 30-40 minút (hotové sú, keď idú jednoducho odlepiť z papiera).

  • Krém - do hrnčeka dáme skaramelizovať 4pl cukru, prilejeme uvarenú kávu, mlieko a privedieme k varu. Potom pridáme hladkú múku, uvaríme hustejší krém a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty si vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý kávový krém.

  • Cukrárskym vreckom nanesieme krém a zlepíme laskonky k sebe. Ozdobíme roztopenou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!