Chutný, jednoduchý koláč s jemným pudingovo-smotanovým krémom!
Chutný, jednoduchý koláč s jemným pudingovo-smotanovým krémom!
Rýchly, nenáročný dezert, ktorým nič nepokazíme!
RECEPT
Chutný, jednoduchý koláč s jemným pudingovo-smotanovým krémom!
Rýchly, nenáročný dezert, ktorým nič nepokazíme!
INGREDIENCIE cesto
6 vajec
300g kryštálový cukor
300g polohrubá múka
150ml mlieko
150ml olej
1bal. prášok do pečiva
3PL kakao
INGREDIENCIE 1. krém
750ml mlieko
100g kryštálový cukor
1 vanilínový cukor
3ks zlatý klas
500ml kyslá smotana (min. 14%)
ovocie na ozdobu
POSTUP
Z bielok vyšľaháme sneh, postupne zašľaháme cukor, po jednom primiešame žĺtky. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame kyslú smotanu a natrieme na koláč. Necháme vychladnúť a ozdobíme ovocím.
Leave A Comment