Chrumkavé, popraskané čokoládové koláčiky „CRINKLES“, ktoré sú nielen lahodné, ale aj na pohľad atraktívne!

RECEPT

Chrumkavé, popraskané čokoládové koláčiky "CRINKLES", ktoré sú nielen lahodné, ale aj na pohľad atraktívne!

INGREDIENCIE
  • 1 vajce

  • 150g kvalitná horká čokoláda

  • 150g práškový cukor

  • 125g hladká múka

  • 80g maslo

  • 30g kakao

  • 2PL mlieko

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • NA OBALENIE: 50g práškový cukor + 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme chvíľu ochladiť.

  • Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vajce, zmiešame. Múku si zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a štipkou soli.

  • Keď nám čokoláda mierne vychladne, prilejeme ju k maslu, zmiešame a pridáme sypké suroviny. Vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2h odpočívať do chladničky.

  • Z cesta tvarujeme guľky, obalíme ich najskôr v kryštálovom cukre, potom dôkladne v práškovom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút. Vnútro môže byť po upečení mäkké, ale keď koláčiky vychladnú, pekne stuhne a budú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!