Chrumkavé lístkové cesto, jemný vanilkový krém a ovocie, to je jedinečný „zákusok Tisíc lístkov – Mille Feuille“

Jednoduchý, no výborný dezert!

RECEPT

Chrumkavé lístkové cesto, jemný vanilkový krém a ovocie, to je jedinečný "zákusok Tisíc lístkov - Mille Feuille“

Jednoduchý, no výborný dezert!

INGREDIENCIE
  • 1 balenie chladené lístkové cesto

  • 100g čerstvé jahody

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na krém
  • 400ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 2PL hladká múka

  • 2ks vanilkový lusk

  • 100g maslo

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém. Mlieko dáme zohrievať na mierny oheň. V miske si metličkou vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme postupne múku, prilejeme trochu horúceho mlieka, dobre prešľaháme a žĺtkovú zmes pridáme ho horúceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Do horúceho krému vmiešame po kúskoch maslo. Pripravený krém dáme do misy, zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky, približne na hodinu.

  • Lístkové cesto na doske mierne pomúčime, trošku ešte rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, veľmi husto popicháme vidličkou, zľahka posypeme práškovým cukrom, zakryjeme aj zhora papierom na pečenie, zaťažíme druhým plechom a dáme piecť.

  • Pečieme najskôr pri teplote 200 stupňov 15 minút, potom zložíme plech a odstránime papier na pečenie a pri rovnakej teplote dopečieme do zlato-hneda. Necháme vychladnúť.

  • Jahody si očistíme, nakrájame na tenké plátky a posypeme vanilkovým cukrom.

  • Lístkové cesto narežeme na malé obdĺžniky. Na spodný plát(obdĺžnik) natrieme krém, pridáme jahody, prekryjeme druhý plát, opäť natrieme krém, jahody a na vrch zákusku dáme tretí plát. Rovnako postupujeme pri ďalších zákuskoch. Vrch posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!