Bleskový „koláč s chrumkavou kôrkou a džemom“! Jednoduchý, rýchly, chutný!

RECEPT

Bleskový "koláč s chrumkavou kôrkou a džemom"! Jednoduchý, rýchly, chutný!

INGREDIENCIE
  • 2 vajcia

  • 250g hladká múka

  • 70ml olej

  • 50g kryštálový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • 125g práškový cukor

  • 1pl citrónová šťava (voliteľné)

  • 200g ríbezľový džem

  • 2pl marhuľový džem

POSTUP

  • V mise rozšľaháme metličkou 1 celé vajce, 1 žĺtok a kryštálový cukor, pridáme olej, prášok do pečiva, múku a vymiesime mäkké cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti, prvú časť cesta rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu(o niečo väčší ako priemer formy, aby bolo cesto 1cm po bokoch formy). Formu(22cm) vymastíme, vysypeme múkou, preložíme na dno formy vyvaľkané cesto a potrieme ríbezľovým džemom.

  • Rozvaľkáme aj druhú polovicu cesta, preložíme na vrch koláča, popicháme vidličkou a vytvarujeme okraje(boky).

  • V mise vymiešame vaječný bielok s práškovým cukrom, môžeme pridať šťavu z citróna a nalejeme na vrch koláča. Nakoniec pomocou cukrárskeho vrecka urobíme "mriežky" (vzor) z marhuľového džemu.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru