Raz-dva pripravený, chutný obed „cestoviny s hráškom, prosciuttom a ricottou!

Výborné jedlo, ktoré spája sviežosť zeleniny s bohatou chuťou prosciutta a smotanového syra ricotta!

RECEPT

Raz-dva pripravený, chutný obed "cestoviny s hráškom, prosciuttom a ricottou!

Výborné jedlo, ktoré spája sviežosť zeleniny s bohatou chuťou prosciutta a smotanového syra ricotta!

INGREDIENCIE
  • 350g cestoviny

  • 100g prosciutto

  • 1 hrnček mrazeného hrášku

  • 1/2 hrnčeka ricotta

  • 1 zväzok špargle

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2pl olivový olej

  • kôra z citróna + šťava z 1/2 citróna

  • parmezán

  • soľ, korenie

POSTUP

  • V osolenej vode uvaríme cestoviny, scedíme a odložíme si 1/2hrnčeka vody z cestovín. Na panvici s olejom opečieme pretlačený cesnak, pridáme nakrájanú špargľu, mrazený hrášok a za občasného miešania opekáme 5 - 7 minút. Dochutíme soľou, korením. Nakoniec pridáme tenké plátky prosciutta.

  • K zmesi pridáme uvarené cestoviny, premiešame. V miske zmiešame ricottu s citrónovou kôrou a šťavou, vymiešame a pridáme na panvicu. Ak sú cestoviny príliš suché, pridáme vodu z varenia. Podľa potreby pridáme soľ, korenie.

  • Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!