Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný „hrnčekový koláč s makom a čokoládovou polevou“!

RECEPT

Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný "hrnčekový koláč s makom a čokoládovou polevou"!

INGREDIENCIE cesto
  • 100g mak

  • 2 hrnčeky minerálka (hrnček 200ml)

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • 1 hrnček polohrubá múka

  • 1 hrnček krupica

  • 1/2 hrnčeka olej

  • 1bal. prášok do pečiva

  • džem na potretie

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda

  • 2pl olej

POSTUP

  • V mise zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, krupicu, mak, prášok do pečiva. Prilejeme olej, minerálku a metličkou zmiešame.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 - 30 minút. Hotový koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a rozotrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/