Veľmi lahodný, nepečený „malinovo-smotanový dezert“, ktorý pripravíte raz-dva!

RECEPT

Veľmi lahodný, nepečený "malinovo-smotanový dezert", ktorý pripravíte raz-dva!

INGREDIENCIE malinová vrstva
  • 250g mrazené maliny

  • 80g kryštálový cukor

  • 30g kukuričný škrob

  • dlhé piškóty + 80ml pomarančový džús

INGREDIENCIE smotanový krém
  • 150g mascarpone

  • 150ml smotana na šľahanie

  • 50g práškový cukor

  • 15g  kakao

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Malinová vrstva - do hrnca dáme maliny, cukor, škrob a dobre premiešame. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  • Na dno malej obdĺžnikovej formy naukladáme dlhé piškóty, potrieme ich pomarančovou šťavou, navrstvíme malinovú zmes, opäť poukladáme vrstvu piškót, ktoré potrieme pomarančovou šťavou.

  • Smotanový krém - mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme na hladký krém, pridáme kakao, dobre premiešame a rovnomerne natrieme na piškótovú vrstvu. Na vrch dezertu nastrúhame čokoládu.

  • Hotový dezert odložíme na hodinu do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru